floris en victoria vinoteca.jpg

Oostenrijk

Kremstal

locatie huufdveugel.png

Weingut Türk
Kirchengasse 16,
3552 Stratzing, Oostenrijk
Tel: +43 (0)2719 2846-0
www.weinguttuerk.at

Weingut Türk

Franz Türk

300 jaar ervaring betekent 300 jaar wijnkennis, een kennis die voortdurend groeit sinds de 18e eeuw.

Franz Türk is een kwaliteitsfreak die geen compromissen wil sluiten als het over zijn wijnen gaat. Om het met de woorden van Franz Türk te zeggen : “Wenn du aufhörst besser zu werden, hörst du auf gut zu sein” (Wanneer je stopt met verbeteren, stop je met goed te zijn).

De oorsprong van dit wijnhuis, gelegen in de regio Kremstal, dateert uit de vroege 18de eeuw. In 1836 werd het bedrijf overgenomen door de voorouders van Franz Türk, de huidige wijnmaker. Het domein is 15 hectare groot en 75% van de wijngaarden zijn aangeplant met Gruner Veltliner, dé topdruif uit de regio. Er wordt op Weingut Türk enkel witte wijn gemaakt.

Ons grootste geschenk is de natuur. We luisteren, observeren, reageren en cultiveren met slechts één doel: een indrukwekkend glas brengen.

Franz maakt geen snelle, eenvoudige wijnen, maar combineert de nieuwste technologieën met traditionele kennis en waarden om tot een kwaliteitsvol eindproduct te komen. Franz levert aan La Vinoteca enkele excellente wijnen die we voor onze klanten op voorraad houden. Er is de frisse en zeer minerale Gruner Veltliner - Der Leichte en de twee volle en krachtige Rieslings. Drie kwaliteitswijnen die, eens geproefd, zeker een prominente plaats krijgen op het favorietenlijstje van elke wijnliefhebber. En als ‘specialleke’ hebben wij ook de Eiswein Gruner Veltliner in ons aanbod.   De druiven werden in de vroege uren van 7 januari 2017 geplukt bij een temperatuur van -11.5°C. Het resultaat in een schitterende zoete wijn, koud te degusteren, bijvoorbeeld als afsluiter van jouw diner.

wijnen chateau canet.png
Chateau Canet Vinoteca