Oostenrijk

Mittelburgenland

Weingut Gager
Karrnergasse 2 u 8,
7301 Deutschkreutz, Oostenrijk

Tel: +43 (0)2613 80385

www.weingut-gager.at

Weingut Gager

Horst Gager

Met de vierkante labels staan ze voor het beste wat Oostenrijk aan rode wijn te bieden heeft - wijn in het kwadraat.

Het familiewijnbedrijf van Gager ligt in het wijndorp Deutschkreutz, in het grootste rode wijngebied van Oostenrijk, het "Blaufränkisch Mittelburgenland", vlakbij de Hongaarse grens. Sinds de jaren 1980 mogen ze zich rekenen tot de beste wijnbedrijven van Oostenrijk. De wijnen van Gager vinden gretig afzet in Oostenrijk zelf en worden in kleinere hoeveelheden geëxporteerd.

 

Josef en Paula Gager startten met slechts 1,5 ha. wijnstokken, aanvankelijk als hobby. Door het steeds grotere succes van de Gagerwijnen besloten ze zich in 1999 alleen nog maar op de wijnbouw toe te leggen. De wijngaarden werden uitgebreid tot de huidige 35 ha, er werd geïnvesteerd in zeer moderne gebouwen en technieken en dochter Daniela en zoon Horst kwamen het team versterken.

 

De bodem bestaat uit diepgelegen, zware zand-en leemgronden. De familie is zich heel erg bewust van de zeer speciale terroir waarover ze beschikken. De kwaliteit van de Gager-wijnen uit zich in volle, stevige en complexe rode wijnen. Met de komst van Horst deden ook nieuwe ideeën over vinificatie hun intrede.

De perfecte wijn maken is een bijna onmogelijke taak, maar we werken voortdurend aan het onbereikbare.

De bijnaam van het gebied Mittelburgenland heet "Blaufränkischland" en geeft aan dat de Blaufränkisch de belangrijkste druivensoort is. Daarnaast zijn de condities ook uitstekend voor Blauer Zweigelt, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot en Syrah. Gager richt zich vooral op strenge selektie en verzorging van de druiven in de wijngaard, daar ligt de basis van de kwaliteit van deze wijnen. In de wijnkelder wordt deze kwaliteit verder gekoesterd en uitgebouwd.

Over La Vinoteca
 

Contact
Over ons
Groothandel
Verdeler worden

Vacatures
Fotogallerij

Blog
 

Aanbod
 

Activiteiten
 

Algemene voorwaarden

Privacy en cookie policy

Disclaimer

Inschrijven op onze smaakvolle nieuwsbrief:

La Vinoteca Ertvelde
Wijnwinkel
Holstraat 1
9940 Ertvelde

Tel: +32 9 279 96 72
Pieter Gregoir

M: +32 479 779 660
Philippe Bockstael

M: +32 496 934 497

 

La Vinoteca Houthulst
Wijnconsulent

Franky Stevelinck

Printaniastraat 22
8650 Houthulst

M: +32 488 087 616

 

©2019 door La Vinoteca