floris en victoria vinoteca.jpg

Oostenrijk

Mittelburgenland

locatie huufdveugel.png

Weingut Gager
Karrnergasse 2 u 8,
7301 Deutschkreutz, Oostenrijk

Tel: +43 (0)2613 80385

www.weingut-gager.at

Weingut Gager

Horst Gager

Met de vierkante labels staan ze voor het beste wat Oostenrijk aan rode wijn te bieden heeft - wijn in het kwadraat.

Het familiewijnbedrijf van Gager ligt in het wijndorp Deutschkreutz, in het grootste rode wijngebied van Oostenrijk, het "Blaufränkisch Mittelburgenland", vlakbij de Hongaarse grens. Sinds de jaren 1980 mogen ze zich rekenen tot de beste wijnbedrijven van Oostenrijk. De wijnen van Gager vinden gretig afzet in Oostenrijk zelf en worden in kleinere hoeveelheden geëxporteerd.

 

Josef en Paula Gager startten met slechts 1,5 ha. wijnstokken, aanvankelijk als hobby. Door het steeds grotere succes van de Gagerwijnen besloten ze zich in 1999 alleen nog maar op de wijnbouw toe te leggen. De wijngaarden werden uitgebreid tot de huidige 35 ha, er werd geïnvesteerd in zeer moderne gebouwen en technieken en dochter Daniela en zoon Horst kwamen het team versterken.

 

De bodem bestaat uit diepgelegen, zware zand-en leemgronden. De familie is zich heel erg bewust van de zeer speciale terroir waarover ze beschikken. De kwaliteit van de Gager-wijnen uit zich in volle, stevige en complexe rode wijnen. Met de komst van Horst deden ook nieuwe ideeën over vinificatie hun intrede.

De perfecte wijn maken is een bijna onmogelijke taak, maar we werken voortdurend aan het onbereikbare.

De bijnaam van het gebied Mittelburgenland heet "Blaufränkischland" en geeft aan dat de Blaufränkisch de belangrijkste druivensoort is. Daarnaast zijn de condities ook uitstekend voor Blauer Zweigelt, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot en Syrah. Gager richt zich vooral op strenge selektie en verzorging van de druiven in de wijngaard, daar ligt de basis van de kwaliteit van deze wijnen. In de wijnkelder wordt deze kwaliteit verder gekoesterd en uitgebouwd.

wijnen chateau canet.png
Chateau Canet Vinoteca