floris en victoria vinoteca.jpg

Frankrijk

Sud-Ouest - Gaillac

locatie huufdveugel.png

Château l'Enclos des Roses
Route de la Salamandrié 32,

81150 Sainte-Croix, Frankrijk

+33 (0)5.63.56.80.52

www.famillebalaran.com

Château l'Enclos des Rozes

Aurélie Balaran

De moderniteit van historische druivenrassen

Voor Aurélie, dochter van Jean-Marc Balaran (Domaine d'Escausses), was het een evidente keuze om ook binnen de familietradities aan het werk te gaan. Ze is de jongste wijnmaker van de familie Balaran en treedt in de voetsporen van haar vader. Maar toch ook weer niet helemaal… Ze werkt wel in de oude familietraditie maar kiest resoluut voor een eigen aanpak. Onder eigen vlag (Château L’ Enclos Des Rozes) maakt ze eigenwijs haar wijnen. Daar waar Jean-Marc kiest voor assemblages van traditionele druiven in combinatie met meer gekende druivenrassen zoals Cabernet, Merlot en Sauvignon Blanc, maakt Aurélie haar wijnen enkel op basis van de oude druivenrassen die Gaillac rijk is : Prunelart, Duras en Braucol. Verrassende kwaliteitswijnen zijn het resultaat !

 

Zowel vader als dochter werken onder het ISSUS-certificaat “Exploitation à Haute Valeur Environnementale”. Dit staat voor wijnmakers die werken in respectvolle omgang met hun omgeving.

Een goede wijn maken is tegelijkertijd, een kunst, een wetenschap en een overtuiging.

Aurélie produceert onder de naam Mam’zelle een rosé brut, die de toets met een Champagne met verve doorstaat. Daarnaast vervaardigd ze enkele traditionele en zeldzame topwijnen. Een monocépage Braucol en een monocépage Ondenc.  

wijnen chateau canet.png
ontdek deze wijnen
Chateau Canet Vinoteca