floris en victoria vinoteca.jpg

Spanje

Penedes

locatie huufdveugel.png

Canals & Domingo
08770 Sant Sadurni d'Anoia,

Barcelona, Spanje
 +34 (0)938 910 835 
www.canalsdomingo.com

Canals y Domingo

Jose Ignacio Domingo

In 1957 startten de families Canals en Domingo met het vervaardigen van de eerste flessen sprankelende wijnen "Cava", en dit volgens de "méthode traditionelle". De Bodega is gelegen in het hart van Cava-streek, Sant Sadurní d'Anoia, waar eveneens grote producenten zoals Freixenet en Codorníu gevestigd zijn. De families Canals en Domingo werken nog steeds volgens dezelfde visie, de combinatie van traditie en moderne technologie. In 1980 werden er nieuwe investeringen gedaan en werd de huidige kelder gebouwd, gelegen midden in  de wijngaarden. Bij Canals & Domingo worden excellente Cava's bekomen met veel expressie en personaliteit door het fruit van de wijngaarden steeds te laten rijpen in de stilte en duisternis van de kelders.
 

De oogst in de deze regio begint eind augustus en eindigt in het midden van oktober. De 3 traditionele lokale druivenrassen zijn Macabeu, Xarel-lo en Parellada. Zodra de druiven verzameld en geselecteerd zijn, worden ze gekneusd om zo de most te verkrijgen. Na de eerste gisting wordt dit een basiswijn.

Zodra de basiswijn klaar is, wordt de oenoloog belast met het versnijden of mengen van de verschillende druivensoorten. Vervolgens worden de flessen gevuld met de wijn, gist en suiker. Deze flessen blijven rustig liggen in de kelders met een minimum van 2 jaar en maximum van 5 jaar. Gedurende deze tijd krijgt men een tweede gisting in de fles. Een transformatie van de suiker in de alcohol tot koolzuurgas. Na dit proces wordt een kleine hoeveelheid sediment afgegeven in de fles.

De laatste stap van deze methode is het degorgeren. Dit is het verwijderen van de sedimenten. Dit is ook het moment waarop een kleine hoeveelheid dosering (bijzondere reservewijn met suiker) wordt toegevoegd om de verschillende types cava te verkrijgen: Brut Nature , Brut of Medium Dry (Semi Seco). 

wijnen chateau canet.png
ontdek deze wijnen
Chateau Canet Vinoteca