floris en victoria vinoteca.jpg

Spanje

Cariñena

locatie huufdveugel.png

Axial Vinos
C/ Castillo de Capúa 10, 

50197 Zaragoza, Spanje
+34 (0)976 780 136
www.axialvinos.com

Axial Vinos

Louis Geirnaert & Eugenie Van Ekeris

Met hun innovatieve wijnen wil Axial Vinos meer smaak en plezier brengen in de wijnwereld.

Axial Vinos is een creatief Spaans wijnbedrijf dat werd opgericht in 1999 door Louis Geirnaerdt en Eugenie van Ekeris. Axial Vinos produceert wijnen in verschillende wijnhuizen in veel van Spanje's belangrijkste wijnregio's (Denominaciones de Origen of afgekort DO). Axial bezit 3 eigen wijnhuizen in Cariñena, Campo de Borja en Navarra. Axial exporteert wijnen uit Spanje naar distributeurs en retailers over de hele wereld, en werken met een enthousiast, flexibel en betrouwbaar team. Bij Axial Vinos staan de mensen altijd klaar om aan de behoeften van een veranderende markt te voldoen.

Axial Vinos specialiseerde zich in het creëren van creatieve brands en wijnconcepten, zoals onze La Granja 360 reeks. Deze wijnen staan voor fun en entertainment, leuke creatieve labels en bovendien van uitmuntende kwaliteit.

De wijnen worden geproduceerd in het dorp Almonacid de la Sierra in de streek Cariñena, goed voor elk jaar 2.000.000 flessen rode en rosé wijnen, op basis van Tempranillo, Garnacha en Syrah  druiven. De witte wijn wordt vervaardigd bij Avelino Vegas in DO Rueda en de Cava bij de gerenommeerde cava producent Parxet in de Penedes. De wijnmakers streven steeds naar"het genot van het leven" en creëerden een merk rond het thema "plezier, genot en kwaliteit". Deze innovatieve en heerlijke wijnen zijn voornamelijk gericht op de nieuwe consumentengeneraties die op zoek zijn naar nieuwe ervaringen.

La Granja 360 is meer dan een wijngamma. La Granja is Spaans voor "De Boerderij", het representeert een magische plek in het zuiden waar de zon nooit ondergaat, waar het altijd zomert en de voortreffelijke aroma's van fruit en bloemen de kamers van deze magische boerderij vullen.

Alleen degenen die de beste ambachtelijke waarde leveren, verdienen het om deel uit te maken van de Axial Vinos-familie

De DO Cariñena ligt in het hart van de Ebro-vallei op een hoogte tussen 400 en 800 meter hoog. Het landklimaat bestaat uit koude winters en hete zomers met radicale dag-  nacht temperatuurcontrast, samen met een sterke droge wind genaamd "El Cierzo" draagt ​​bij aan de droogte die de wijnstokken vrij houden van veel ongedierte. Het is een van de oudste wijnbouwregio's van Spanje. Het is bekend dat de inwoners van het Romeinse Caræ (het huidige Cariñena) wijn dronken gemengd met honing, reeds vóór de 3e eeuw voor Christus. Vanaf 1415 staan ​​de Cariñena-wijnen op de lijst met favoriete dranken van het Spaanse hof. De wijngaarden zijn gebaseerd op oude wijnstokken van autochtone druivensoorten zoals de oude Garnacha druif. De wijngaarden liggen op een bevoorrechte locatie in het hart van de Ebro-vallei en zijn te vinden op een gemiddelde hoogte van 600 meter hoog.

Alle La Granja 360 wijnen worden VEGAN geproduceerd volgens traditionele criteria met behulp van autochtone druivensoorten.

Veganistische wijn, hoe zit dat?
Tijdens het produceren van wijn worden vrijwel alle wijnen geklaard, zodat de wijn niet vertroebeld met rondzwevende vaste deeltjes. Dit wordt vaak gedaan met dierlijke hulpstoffen zoals ei of varkensvet. Een plantaardig alternatief kan door het gebruik van Bentoniet. Dit is een soort klei waarmee de wijn gefilterd wordt en een prima alternatief voor het gebruik van ei of varkensvet. Wordt Bentoniet gebruikt? dan is de wijn helemaal plantaardig.

wijnen chateau canet.png
Chateau Canet Vinoteca